Colla Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa

dimecres, 11 de febrer del 2015

Programa d'actes 30è aniversari del Bitxo del Torrent Mitger

Amb motiu del trenta aniversari, la Colla del Bitxo del Torrent Mitger ha programat un seguit d’activitats per realitzar al llarg de l’any 2015.

En aquests moments la nostra entitat està formada per una seixantena de persones d’edats i procedències diverses, amb una il·lusió renovada per seguir creixent i treballant per donar a conèixer la nostra activitat en el món del foc.

Un aniversari és un bon moment per recordar tot fent memòria dels moments importants per a la colla. És també un bon motiu per plantejar-se nous reptes i dibuixar les línies per on seguir caminant. En aquest projecte que us presentem volem donar-vos a conèixer les activitats que hem preparat amb aquest doble objectiu: fer una mirada enrere a la nostra petita història i mirar endavant tenint clar on volem anar.



Felicitats colla!
22 de febrer

A les 12:00h tindrà lloc la inauguració del monòlit commemoratiu del 30è aniversari, a la zona enjardinada del c/ Terque. Seguidament, Cercavila amb grups de cultura popular, fins la Plaça de la Cultura, amb la que recordarem la primera cercavila que va fer el Bitxo, el dia que es va donar a conèixer a la ciutat ara fa 30 anys.

A partir de les 13:ooh, balls de lluïment dels grups participants i torn de parlaments a la Plaça de la Cultura. Tot seguit hi haurà un  refrigeri pels assistents.



Som-hi tabals!
28 de febrer


Master-class de percussió tradicional a càrrec de Valeri i Marçal, dels Diables d’Alforja, pels tabalers de la colla. Parlarem sobre el tabal tradicional, els tocs de percussió tradicional i el seu paper a les cercaviles i correfocs.

A la tarda es repetirà la  Master-class , en aquest cas oberta a les colles de percussió tradicional de la comarca, a l’ espai de Creació Musical de la Casa de la Música.

L’objectiu és fer una trobada de tabals tradicionals i obrir un debat i una reflexió sobre el so del tabal i la tradició del foc.



Nova dansa del Bitxo
18 d’abril


En el marc de la festa de la Culturassa organitzada per la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular Catalana de Terrassa, el Bitxo ballarà la seva nova dansa creada per Marc Galí, amb música de Pere Lluís Carné.



Presentació de la Secció Jove del Bitxo
Nit de foc
13 de juny


El Bitxo organitzarà una nit de foc, un espectacle de pirotècnia, música i llum on ell serà el principal protagonista, amb la presència inèdita de les tres figures del Bitxo.

Aquesta serà l’ocasió perfecta per presentar la nova Secció de la colla  formada pels Bitxo’s menors de 18 anys.



Exposició a la casa Soler i Palet.
Festa Major de Terrassa
1 al 8 de juliol


El Bitxo vist pels ulls dels terrassencs”. Restaurarem les dues figures anteriors del Bitxo i farem un recull de fotografies de la colla, així com del procés de creació de la figura de 2013.

En el marc de la Festa Major donarem a conèixer la feina feta per la colla al llarg d’aquests 30 anys, vetllant per la difusió i apropant la cultura popular a la ciutat.



Trobada de Bestiari de l’àmbit comarcal del Vallès i el Maresme
3 d’octubre


Trobada de Bestiari a la plaça de Can Roca. Activitats durant tot el dia:

Al llarg del matí les colles convidades faran els seus balls de lluïment, hi haurà tabalades, xocolatada i una petita mostra de material relacionat amb el món del foc.
Els nens i nenes podran participar en tallers de maquillatge i jocs relacionats amb la cultura del foc i el Bestiari festiu del Vallès i el Maresme.

Al mig dia celebrarem el dinar de germanor a l’escola Enxaneta per a les colles participants.
A la tarda seguirem amb les danses de lluïment de les colles restants. Al vespre ens prepararem pel gran correfoc on hi participaran totes les colles de foc convidades, el recorregut començarà i acabarà a la Plaça de Can Roca.

En arribar, hi haurà l’entrega dels recordatoris a les colles participants i seguirà la festa amb un concert Rock amb el grup Rodeo Rose.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada