Colla Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa

divendres, 29 de setembre del 2017

III Trobada de Bestiari Can Roca Crema !


Dissabte 07 d'octubre tindrà lloc la Tercera Trobada de Bestiari "Can Roca Crema!", organitzada per la Colla Bitxo del Torrent Mitger.

Una trobada que permetrà gaudir de 5 colles convidades amb les seves espectaculars bèsties de foc, omplint el barri de Poble Nou - Zona Esportiva de ritmes, danses, balls i sobretot ... FOC !

El programa de la Trobada és el següent:

18:00h : Plantada de bèsties a la Plaça de Can Roca
19:00h : Ball de lluïment de les colles convidades
19:30h : Correfoc, amb la participació de les colles convidades + les colles infantils Bitxaires i Banyetes (Recorregut: Plaça de Can Roca, c/ dels Voluntaris, Plaça de la Cultura)
21:00h : Plaça de FOC a Can Roca

Aquesta tercera edició de la Trobada comptarà amb la participació de les següents colles convidades:

  • Gat Sirius del Poble Sec
  • Drac Apocaleus de Vallirana
  • Ferafoc de Sant Quintí de Mediona
  • Llacunalba. Víbria voladora de Canyelles
  • Banyetes de la Creu Alta (Sabadell)



Informació de les colles participants:

- DRAC APOCALEUS de Vallirana -




Any de construcció: 2001
Constructora: Dolors Sans Osete
Material: fibra de vidre
Mides:llargada 370cm,
amplada 190cm i alçada: 270cm
Pes: 98 Kg
Població: Vallirana

Presentació:
"L’Apocaleus és un drac barroc que segueix l’estil i l’estètica dels dracs tradicionals catalans, i representa el drac de l’Apocalipsi (d’aquí el seu nom). La colla que l’acompanya és formada per una vintena llarga de persones. El drac té un ball i una música pròpies, que interpreta la formació musical “El vent de la Bèstia”, grup que acompanya el drac en cada una de les seves ac-tuacions. La particularitat que sigui un drac de set caps amb 44 punts de foc, fan d’a-questa peça de bestiari una de les més espectaculars del país."

- FERAFOC de Sant Quintí de Mediona -




Any de construcció: 2011
Constructor: Elías Álvarez
Material: Polietilè expandit i recobert de
resina de poliuretà
Mides: Llargada: 320 cm, Amplada: 210 cm, Alçada: 205 cm
Punts de foc: 12
Pes: 35 Kg
Població: Sant Quintí de Mediona

Presentació:
"El naixement de la colla va sorgir de la idea de 5 amics amb experiència al món del bestiari. A través de la rondalla de l’historiador quintinenc Joan Serra i Arman, i per tal d’enriquir el folk-lore quintinenc, va néixer el Ferafoc.
El compte Guillem de Mediona es va enfrontar al vent i als aligots que guardaven l’espasa màgica Tisona, a la Pedra Aguilar. A causa de les ferides enverinades de les àliguesi al fet d’haver-se guarit i alimentat amb l’extraordinària herba de la cua de cavall, Guillem va veure com el seu cos es transformà: meitat àliga, meitat cavall, ésser de l’estirp dels hipògrifs."

- VÍBRIA VOLADORA LLACUNALBA DRACS DE CANYELLES -




Any de construcció: 2006
Constructor:
Material: fibra de vidre
Mides:Llargada: 450 cm, Amplada: 450 cm,
Alçada: 240 cm
Punts de foc: 13
Pes: 70Kg
Població: Canyelles


- GAT SIRIUS -




Any de construcció: 2012
Constructora: Dolors Sans
Material: fibra de vidre
Mides: Llargada: 230 cm, Amplada: 150 cm,
Alçada: 235 cm
Pes: 49 kg
Punts de foc:9
Població: Barcelona, Poble Sec

Presentació:
"Es tracta d’un gat ferotge i agressiu relacionat amb la font del Gat, situada a Montjuïc i element característic i popular del barri del Poble Sec. segons la tradició, la font del Gat era un indret on es reunien bruixes i s’hi organitzaven aquelarres, to i que es va fer popular gràcies a una cançó d’una sarsuela que parlava dels amors d’una minyona i un soldat. Per això el gat porta a banda i banda del llom els dos personatges. Un és una bruixa i l’altre un mascle cabró, personatge que presidia els aquelarres. La bruixa i el mascle cabró estan lligats per una cadena sobre el llom del gat."

- BITXO DEL TORRENT MITGER -




Any de construcció: 2013
Constructor: Pere Lluís Carné i Josep Martínez
Material: Fibra de vidre
Mides: llargada 210cm, amplada 110cm,alçada 245cm
Punts de foc: 22 de foc i un d’aigua
Pes: 65Kg
Població: Terrassa
Nom de la Colla: Colla del Bitxo del Torrent Mitger.

Presentació:


"El Bitxo és un drac vermell que llença foc i aigua. Terrassa és terra de torrents, rieres i ri-uades. Representa una bèstia trobada a la riera, d’on encara porta algunes herbes i flors. Neix així la colla del Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa, el 17 de febrer de 1985, dins de les festes de Carnestoltes de la ciutat. L’any 1996 es va fer una primera rèplica i darrera-ment, el 2013, una segona rèplica augmentant la grandària de la figura i els punts de foc.
Dins la festa major, la colla organitza cada any un nou espectacle on la música, el teatre i la dansa s’uneixen sota la màgia del foc."

- BANYETES DE LA CREU ALTA. Sabadell -




Els Banyetes de la Creu Alta van néixer el 2009, ja que la Colla de Diables gairebé tenia 30 anys i molts dels seus membres ja tenien fills. D'aquesta manera es va fun-dar la colla infantil en el marc del 25è aniversari dels Diables de la Creu Alta.

La colla està formada per uns 60 membres entre els nens, nenes, pares i mares. La nostra voluntat és cremar arreu dels pobles i ciutats que ens convidin i, pa-ral•lelament, formar els més petits en la seguretat pirotècnica i en la cultura festiva del foc.


- BITXAIRES -




Els BITXAIRES són els mem-bres més joves de la colla del Bitxo del Torrent Mitger.
Nascuda el 2015, la colla de diables infantils BITXAIRES compta amb una quinzena de membres ( fills ifilles dels membres de la colla del Bitxo) de 3 a 17 anys, amb els seu propi grup de tabals, ritmes i balls de foc. Actualment la colla està en un moment de creixement, preparant-se per participar al con-curs de percussió tradicional de Bigues i Riells i preparant la formació de nous membres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada